Hva er nøkkelferdig hus? | Definisjon av nøkkelferdig hus (ferdighus)

Nøkkelferdig hus, også kalt ferdighusBegrepet nøkkelferdig hus og ferdighus blir slengt rundt og har veldig varierende betydning fra den ene hus leverandøren til den andre.

Mange tror at nøkkelferdig hus automatisk betyr at alt er klart etter en minimumsstandard, og at man kan vri om nøkkelen og flytte rett inn. Men dette stemmer jo absolutt ikke. Enkelte hus leverandører annonserer med nøkkelferdig hus, men leverer huset uten gulv, flislegging, kjøkken, bad, belysning og maling. Det gjelder derfor å sjekke grundig først, slik at du er klar over hva du får når du bestiller et nøkkelferdig hus.

Byggebransjen har i dag ingen definisjon av hva som er et nøkkelferdig hus. Det er derfor opp til hver enkelt leverandør å bestemme hva som legges i begrepet nøkkelferdig hus. 

Vi kan derfor ikke få påpekt mange nok ganger viktigheten av å få en skikkelig beskrivelse av hva som er inkludert i prisen og hva som ikke er det når man innhenter et tilbud på et nøkkelferdig hus. Til syvende og sist er det avtalen mellom partene – det vil si leverandøren og kunden – som gjelder. Sett deg derfor grundig inn i leveransebeskrivelsen før du velger leverandør, da mange leverandører utelukker mange ting i sine leveransebeskrivelse for å fremstå som rimeligere enn hva de egentlig er.

Terrahus sin definisjon av nøkkelferdig hus (ferdighus):

«*Nøkkelferdige hus vil si at vi bygger din bolig helt ferdig, innreder den, monterer bad med innredning, gulvvarme og fliser og kjøkken (unntatt hvitevarer**). 

Når du skal kjøpe hus eller bygge hus, har du flere valg fra Terrahus. Du står for tomten, gravingen og grunnmur samt maling utvendig. Vi står selvfølgelig som total entreprenør om du så ønsker. Har du egne tegninger, bygger Terrahus selvsagt det for deg.»

Nøkkelferdig hus fra Terrahus

Alle Terrahus sine hus er nøkkelferdige hus,
Klikk her for å få en oversikt over våre hustyper eller på knappen under for å gå tilbake til forrige side.

tilbake til forrige side